Thursday, June 20Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Top obiective turistice in Targu Secuiesc.

Obiective turistice in Targu Secuiesc. Top locuri de vizitat.

Orasul Targu Secuiesc are un aspect placut, in special in zona centrului vechi, unde a existat un targ. Multe dintre cladirile din centrul orasului dateaza de cateva secole, avand aspectul caselor sasesti din alte orase precum Brasov sau Sibiu.

Centrul de informare turistica

Situata pe Strada Aron Gabor, in centrul istoric, intr-o casa istorica, Centrul de Informare Turistica din Targu Secuiesc ar trebui sa fie prima oprire atunci cand vizitati orasul. De aici puteti obtine informatii despre principalele obiective turistice dar si harti pentru o mai buna orientare in oras.

Muzeul Breslelor Incze Laszlo

Muzeul Breslelor din Targu Secuiesc prezinta obiceiuri, traditii si mestesuguri populare din Transilvania. Important simbol al patrimoniului cultural si artistic al comunitatii maghiare din Transilvania, muzeul este gazduit intr-o cladire veche de peste 400 de ani, restaurata si tranformata in muze in 1989.

Foto: romanianresorts.ro

Biserica Reformata

Biserica Reformata din Piata Mare este unul din cele mai importante obiective turistice ale orasului. Constructia a inceput in 1792 si a fost finalizata tocmai in 1828. Se incadreaza in stilul baroc, avand elemente clasice, o fatada impresionanta si patru turnuri la fel de impresionante. In interior se gasesc fresce, picturi, vitralii dar si o orga construita in 1909.

Targu Secuiesc obiective turistice - Biserica Reformata

Biserica Romano Catolica Sfanta Treime

Construită în stil baroc între anii 1750-1758, pe locul unei biserici mai vechi, Biserica Romano-Catolica Sfanta Treime reprezinta una dintre cele mai importante biserici ale orasului.

Biserica dispune de o fatada frumoasa si un turn inalt, iar in interior are trei nave, fiind decorata cu picturi, vitralii si mobilier din epoca baroca. In interior se afla si statuia Sfantului Ioan nepomuk, o adevarata opera de arta in stil baroc.

Foto: skytrip.ro

Casa de Cultura Vigado

Cladirea actualei case de cultura a fost construita in stil secesionist si inaugurata in 1911 ca un centru cultural si social al comunitatii maghiare din Targu Mures. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, cladirea a devenit un centru militar, suferind multiple daune. Restaurata in anii 50, cladirea si-a reluat rolul de casa de cultura si gazduieste chiar si astazi o multime de evenimente, concerte, spectacole de teatru, expozitii de arta.

Targu Secuiesc obiective turistice - Casa de cultura

Biblioteca Wesseleny Miklos

Fondata in 1874, ca biblioteca publica, Biblioteca Wesselenyi Miklos este considerata una dintre cele mai importante din Transilvania.
Si-a luat in 1911, dupa omul de cultura maghiar Wesselenyi Miklos.
Biblioteca gazduieste o colectie impresionanta de publicatii, carti rare si manuscrise, impartite pe mai multe sectii.
Cladirea in sine este construita in stil eclectic, cu elemente din stilurile baroc si neoclasic.

Foto: despretoate.com

Casa memoriala Turoczi Mozes

Turoczi Mozes a fost un important membru al comunitatii maghiare din Transilvania, de profesie avocat, scriitor si activist politic. In interior se pot gasi obiecte ce i-au apartinut, manuscrise si documente dar si expozitii despre istoria si cultura secuilor.
Casa a fost construita in secolul al XVIII-lea si este considerata caracteristica stilului secuiesc.

Foto:kezdi.ro

Casa de lemn Hahn Jakab

Casa a fost construita in secolul al XVIII-lea si a apartinut unui mester local numit Hahn Jakab. Aceasta casa reprezinta un exemplu de arhitectura traditionala secuiasca, din lemn. A fost restaurata si transformata in muzeu, incepand cu 1975.
Muzeul gazduieste expozitii despre arta populara secuiasca, colectii de obiecte traditionale, mobilier si alte obiecte din lemn.

Cladirea Liceului Teoretic Nagy Mozes

Cladirea in care funcioneaza Liceul Teoretic Nagy Mozes a fost construita la finalul secoluluial XIX-lea, in stil secesionist, si inaugurata oficial in 1900. Desi nu este un obiectiv turistic la modul propriu, datorita arhitecturii si istoricului, cladirea este considerata un punct important al orasului.

Foto: kezdi.ro

Piata Marton Aron

Situata in centrul orasului, Piata Marton Aron este considerata cea mai importanta piata a orasului Targu Secuiesc. Marton Aron a fost un episcop unitarian maghiar din Transilvania, si a jucat un rol major in istoria Bisericii Unitariene din regiune.

Cu o suprafata de 8000mp, Piata Marton Aron este incojurata de cladiri istorice. In mijlocul acestei piete se gaseste si o fantana arteziana, fiind poate cel mai popular loc de odihna si intalnire pentru locuitori.

Piața Marton Aron este, de asemenea, un loc important pentru organizarea evenimentelor culturale și sociale, precum concerte, festivaluri de muzică și dans, expoziții de artă și alte activități. Este unul dintre cele mai frumoase și mai animate locuri din Târgu Secuiesc și atrage numeroși turiști în fiecare an.

Fosta scoala militara

In 1811, la indemnul baronului Purczell Janos, s-a inceput constructia Scolii Militare din Targu Secuiesc. Impozanta cladire, construita in stil neoclasic, reprezinta un adevarat monument de arhitectura.

Foto:kezdi.ro

Primaria

Cladirea primariei din Targu Secuiesc reprezinta o importanta atractie turistica a orasului, datorita istoriei si arhitecturii sale si este situata in centrul orasului, in apropiere de alte obiective turistice, precum Piata Marton Aron sau Catedrala Reformata.
Construita intre anii 1886-1888, in stil neoclasic cu elemente specifice stilului eclectic, cladirea este dominata de un turn inalt ce ofera o perspectiva panoramica asupra centrului orasului.

Foto: kezdi.ro

Statuia lui Gabor Aron

Statuia lui Gabor Aron este amplasata in Piata Mare din Targu Secuiesc si a fost create in 2008, din bronz, de catre sculptorul local Ferenc Darvas. Aron Gabor a fost unul dintre liderii maghiarilor transilvaneni care s-au opus tratatului de la Trianon. Statuia a devenit un simbol al comunitatii maghiare din Targu Secuiesc si un obiect turistic al orasului.

Foto: funiq.hu

In concluzie, Targu Secuiesc este un oras cu o multime de obiective turistice, si poate fi vizitat alaturi de alte orase din imprejurimi, sau in drum spre alte destinatii. In apropiere de Targu Secuiesc puteti vizita orasele Sfantu Gheorghe, Covasna, Cetatea Ika, Baile Balvanyos, Muzeul Haszman Pal din Cernat si alte biserici vechi din localitatile invecinate.

Daca ti-a placut acest articol, iti recomandam si urmatoarele:

Locuri de vizitat in Sibiu

Locuri de vizitat in Brasov

Locuri de vizitat in Sinaia

Obiective turistice Constanta

Locuri de vizitat in Mangalia

Obiective turistice in Ramnicu Valcea

2 Comments

Comments are closed.