Thursday, July 25Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

11 locuri pe care trebuie sa le vezi in Muntii Bucegi

Muntii Bucegi sunt unii dintre cei mai frumosi din tara noastra, motiv pentru care sunt foarte vizitati. Un alt factor care contribuie la vizitarea acestora este proximitatea fata de orase importante precum Bucuresti, Brasov, Ploiesti sau Campina.

Muntii Bucegi nu inseamna doar Valea Prahovei, caci acesti munti se intind pe o suprafata foarte mare, si pot fi accesati din mai multe directii. Chiar daca ati fost pe Valea Prahovei de zeci de ori, va garantam ca nu ati descoperit inca Bucegii in toata splendoarea lor. In acest articol nu vom discuta despre trasee de drumetie grele, catre Varful Omu sau alte varfuri din masiv, ci vom prezenta doar locurile accesibile tuturor.

Va invitam sa descoperiti 11 locuri pe care trebuie sa le vedeti in Muntii Bucegi, si la care puteti ajunge in trasee usoar de drumetie, accesibile tuturor celor ce au o minima conditie fizica.

Cascada Urlatoarea

Cea mai cunoscuta cascada si cea mai vizitata din Muntii Bucegi este Urlatoarea. Traseul este relativ usor, pe o poteca ce porneste din capatul drumului ce duce la telecabina din Busteni. Pentru cei care nu au mai mers pe munte, poate parea un traseu mai lung, insa in maxim doua ore, cu pauze si mers agale, ar trebui sa ajungeti la cascada. Coborarea va durea mai putin, caci nu mai este nevoie sa urcati, si astfel veti parcurge ceva mai repede aceeasi distanta.

Cascada Urlatoarea Bucegi

Sfinxul din Bucegi

Nu putem vorbi despre Muntii Bucegi fara sa mentionam Babele si Sfinxul. Despre sfinx stie toata lumea, totusi, datorita frumusetii sale si altitudinii unde este localizat, il mentionam in acest articol. Aici ajungeti fie cu telecabina Busteni fie pe jos de la Piatra Arsa, unde puteti ajunge cu masina. De la Piatra Arsa veti merge pe un drum de creasta, aproximativ o ora si jumatate. Evident se poate ajunge si pe trasee grele, de jos, din Busteni, insa in acest articol va povestim doar despre variantele usoare.

Sfinxul din Muntii Bucegi

Babele din Muntii Bucegi

Atat Babele cat si Sfinxul reprezinta simbolurile Bucegilor. Toata lumea a auzit de ele, si majoritatea dintre voi le-ati si vizitat. Formate datorita eroziunii eoliene, Babele se afla la cativa pasi de Varful Baba Mare (2292) Cum ajungeti aici v-am povestit la sectiunea despre Sfinx, de mai sus.

Foto gigaplaces.com

Crucea Eroilor Caraiman

Crucea Eroilor de pe Caraiman este unul dintre locurile pe care toti turistii de pe Valea Prahovei il vad si isi doresc sa ajunga acolo.
Crucea are o inaltime de 39,3m crucea si se afla la altitudinea de 2291m. A fost construita intre 1924 si 1928, in apropiere de Varful Caraiman, pentru a cinsti memoria eroilor cazuti in luptele de pe Valea Prahovei din Primul Razboi Mondial.

Pentru a ajunge aici va trebui sa depuneti putin efort fizic. Cel mai facil mod de a ajunge este cu telecabina Busteni, apoi la pas pana la cruce, pe platou. Nu va aventurati in-afara traseului marcat!

Crucea Eroilor - Caraiman Muntii Bucegi

Cascada Sapte Izvoare

Cascada Sapte Izvoare este la cativa pasi de Lacul Scropoasa. Se poate ajunge aici atat pe jos cat si cu masina, pe un drum forestier. Aici se spune ca ar fi cea mai pura apa din lume, insa nu stim sigur daca nu este doar o legenda. Cascada este impresionanta, in special privita de jos, caci caderea de apa este foarte mare.

Cascada Sapte Izvoare - Muntii Bucegi

Cascada Valea Spumoasa

Cea mai bine ascunsa cascada accesibila din Bucegi este Cascada Valea Spumoasa, iar motivul este unul foarte bun. Aproape ca ne pare rau sa o includem in acest articol, caci este posibil sa facem mai mult rau decat bine. De ce spunem asta? Pentru ca din aceasta cascada se capteaza apa care alimenteaza orasul Busteni, iar turismul de masa ar putea polua intens zona. Va rugam sa pastrati curatenia daca ajungeti aici, si sa evitati folosirea servetelelor, peturilor si aruncarea acestora prin padure, pe langa apa. Acest indemn ar trebui sa fie valabil oriunde, nu doar la aceasta cascada. Fiti oameni si pastrati zona curata.

La aceasta cascada se pleaca tot din capatul strazii cu telecabina Busteni, si nu exista marcaj catre ea, din motivele mentionate mai sus. Este un drum forestier pe care il parcurgeti in 15 minute, daca stiti directia. Va lasam pe voi sa o cautati pe Google Maps.

Muntii Bucegi - Cascada Valea Spumoasa

Lacul Bolboci

Cel mai facil loc in care puteti ajunge este Lacul Bolboci. Acest lac este artificial si acumuleaza apa Raului Ialomita. Lacul se afla la altitudinea de 1438m. Exista drum asfaltat pana la lac, unde se afla si Cabana Bolboci, una dintre cele mai primitoare cabane din muntii Romaniei. Privelistea este cuprinzatoare catre crestele Bucegilor, iar in zilele de vara este o adevarata oaza de relaxare. Evident, fiindca se poate ajunge cu masina, veti intalni multi oameni, mai ales in zilele de weekend. Daca vreti sa evitati aglomeratia, vizitati zona in timpul saptamanii.

Bucegi - Lacul Bolboci

Cheile Zanoagei Mari

Traseul prin Cheile Zanoagei Mari este relativ usor, fara diferenta mare de nivel, insa poteca nu este chiar dreapta, fiind un traseu de chei. Cu atentie la pasi, veti ajunge dupa aproximativ o ora si jumatate, in capatul cheilor, unde va asteapta Lacul Scropoasa, si la cativa pasi Cascada Sapte Izvoare.

Lacul Scropoasa

Mai mic decat Lacul Bolboci, Lacul Scropoasa este cel putin la fel de frumos. Este tot un lac de baraj artificial, pe cursul aceluiasi rau Ialomita. In anumite zile, apa are culoarea turcoaz, oferind un cadru superb pentru relaxare, poze, filmari. Se poate ajunge si cu masina la Lacul Scropoasa, insa drumul este unul forestier. Variantele de drumetie pornesc dinspre sud, prin Cheile Orzei, sau dinspre nord, prin Cheile Zanoagei Mari.

Cheile Orzei

Venind dinspre Moroeni, puteti intra in Cheile Orzei, pe un traseu superb, care se termina la Lacul Scropoasa. Este poate cel mai spectaculos traseu de chei din Romania, se se intind pe o lungime de 1,5 km. Punctul de plecare cel mai comun pentru acest traseu este Cabana Vanatori. Este un traseu spectaculos, iar cheile sunt destul de inguste in multe locuri. Totusi, exista pasarele si podete, astfel incat parcurgerea acestora, cu atentie, nu ar trebui sa puna mari probleme.

Pestera Ialomitei

La Pestera Ialomitei se poate ajunge foarte usor, cu masina, pana aproape de intrarea in pestera, venind dinspre Padina. O alta varianta este cu telecabina de la Babele spre Pestera.

Situata la o altitudine de 1530m, pestera mai este cunoscuta si cu denumirile Pestera Schitului Ialomitei sau Pestera Ialomicioarei.
Pestera se desfasoara pe o lungime de 480m, este strabatuta de un parau si prezinta galerii si sali.
Chiar la intrarea in pestera se afla Manastirea Ialomitei, ridicata in secolul al XVI-lea, in timpul domnitorului Mihnea cel Rau.

Foto:cazareturist.ro

1 Comment

Comments are closed.