Wednesday, July 17Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Vulcanul Racos. Locul unic in Romania.

Situat in Muntii Persani, Vulcanul Stins de la Racos, sau mai simplu “Vulcanul Racos” este un obiectiv turistic natural senzational. Accesul este relativ facil, venind dinspre Brasov, si parasind vatra satului Racos, urmand indicatoarele.

Comuna Racos este situata pe malul drept al Raului Olt, in Judetul Brasov, pe drumul DN13 care leaga Brasovul de Sighisoara.
Complexul Geologic Racos a fost inclus in situl Natura 2000 si declarat arie geologica de importanta nationala in 2005.
Acesta este cuprins pe o suprafata de 95 de hectare si cuprinde trei cariere de exploatare a rocilor bazaltice.

Este un loc unic in Romania, cu un relief vulcanic tipic, cu roci de culoare ruginie si un crater ce poate fi vizitat la pas.

Aspectul actual este datorat si exploatarilor de roci bazaltice din perioada comunista, in prezent acestea fiind oprite definitiv.

Acest loc a atras zeci de mii de turisti dar si privirile unor productii de filme internationale, care au ales sa filmeze aici, cum a fost cazul Netflix, care a filmat aici serialul Django.

Vulcanul Racos este o destinatie de o zi si unul din cele mai frumoase locuri de vizitat langa Brasov.

Puteti ajunge aici cu masina personala, sau cu un autocar al unei agentii de turism, caci sunt multe astfel de agentii care organizeaza excursii in acest loc minunat din Romania, indiferent ca plecati din Bucuresti, Brasov sau Cluj.

Daca nu dispuneti de masina si nici nu vreti sa mergeti cu o agentie de turism, aveti posibilitatea de a merge cu trenul, in Racos fiind si o gara. Daca veniti dinspre Brasov, veti gasi cateva trenuri dimineata si dupa masa, la fel si pentru drumul de intoarcere in Brasov.

Pretul unui bilet din Brasov la Racos este de aproximativ 10 lei iar traseul este parcurs in aproximativ o ora si 40 de minute.

Daca ajungeti la Vulcanul stins de la Racos si aveti suficient timp la dispozitie, nu ar trebui sa ratati si celelalte trei obiective turistice din localitate si anume Lacul de Smarald, Coloanele de Bazalt si Castelul Sukosd-Bethlen.

Vulcanul stins de la Racos