Sunday, June 16Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Lacul Bolboci din Muntii Bucegi. Locul superb din inima muntilor.

Lacul Bolboci este unul dintre cele mai mari si spectaculoase lacuri de baraj artificial din muntii Romaniei. Cunoscut si cu denumirea de “Marea din Bucegi”, lacul acumuleaza apa Raului Ialomita, pe care o distribuie in aval, in Lacul Scropoasa, de unde continua spre sud, si alimenteaza cu apa potabila toate orasele din zona.

Cu o inaltime de aproximativ 55 de metri, barajul acumuleaza aproape 18 milioane de metri cubi de apa, atat de pe cursul Raului Ialomita, cat si a Raurilor Nucet, Blana, Bolboci si Plaiu Mircii.

Barajul a fost proiectat de Institutul de Studii si Proiectari Hidroenergetice si dat in folosinta in 1988.

Foto: funkytravel.ro

Localizare Lacul Bolboci

Lacul Bolboci se afla in inima muntilor Bucegi, la 24 de km de Sinaia. Pentru a ajunge aici, veti urma din Sinaia, drumul DN71, apoi la intersectia unde se afla Cota 1000, veti vira dreapta pe DJ713.

De aici continuati in sus, treceti de punctul de belvedere, ajungeti la Cabana Dichiu, unde veti continua la stanga, spre Camping Zanoaga si Lacul Bolboci.

Drumul este asfaltat si poate fi circulat cu orice tip de autoturism, chiar pana la cabana.

Localizare Lacul Bolboci - Harta acces

Cazare aproape de Bolboci

Cea mai apropiata cabana este chiar Cabana Bolboci, situata pe malul lacului, fiind deschisa atat vara cat si iarna. Este o cabana de munte cu conditii de pensiune, restaurant si parcare. In apropiere mai exista pensiuni in zona Padina-Pestera, sau puteti alege Camping Zanoaga. O alta cabana cu conditii foarte bune, situata la 15 minute de mers cu masina, este Cabana Dichiu.

Ce sa faci pe langa Lacul Bolboci

Pe langa Lacul Bolboci puteti vizita o multime de alte obiective turistice precum: Cheile Tatarului, Cheile Zanoagei Mari, Lacul Scropoasa, Cascada Sapte Izvoare, Grota Ursului, Cheile Orzei, Pestera Ialomitei, Cascada Doamnele,

Aceste obiective sunt mai usor de vizitat, caci nu necesita trasee compelxe de drumetie.

Pentru cei mai antrenati si pregatiti de drumetii solicitante, din zona lacului se poate urca in amonte pe Valea Ialomitei catre Cascada, apoi la Varful Omu, se poate merge spre Saua Strunga, prin Canionul Horoabei, la Varful Tataru sau la Sfinx, Babe, Crucea Caraiman.

Mai multe detalii despre obiective turistice din Muntii Bucegi gasiti in articolul 11 locuri de vazut in Muntii Bucegi

Pentru traseele de drumetii va recomandam aplicatia Muntii Nostri. Nu este recomandata folosirea Google Maps pentru drumetii. Aceasta este utila doar atunci cand vreti sa vizitati locurile aflate la sosea sau care nu implica urcare pe poteci de munte.

Daca nu vreti sa faceti drumetii sau sa vizitati obiective turistice, va puteti relaxa cu plimbari pe malul lacului. In sezonul cald puteti face plaja pe malul lacului sau va puteti bucura de un picnic.

Orice ati alege sa faceti, Lacul Bolboci ofera o priveliste superba si merita sa vizitati zona, daca inca nu ati facut-o.

1 Comment

Comments are closed.