Monday, May 13Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Focul Viu de la Terca, Comuna Lopatari.

Focul Viu de la Terca se afla la aproximativ 1000m altitudine, intre Muntii Vrancei si Muntii Buzaului. Nu este chiar unic intrucat acest fenoment se mai gaseste si in alte locuri, atat in Romania cat si in alte tari.

Focurile Vii sunt fenomene naturale, cauzate de emanatia gazelor naturale, care ies la suprafata prin fisurile scoartei. Acestea formeaza flacari ce ard aproape permanent.
In Romania se mai gaseste Focul Viu si in Comuna Andreiasu de Jos din Vrancea, sau pe Varful Raiuti in acelasi judet.
Langa Focul viu de la Terca, in Comuna Lopatari este de asemenea un foc viu, mai aproape de sosea.

Cum ajungi la Focul Viu de la Terca

Focul Viu este un loc accesibil aproape oricui. Totusi, din Terca, drumul nu mai poate fi parcurs decat pe jos. Traseul de drumetie, pe jos, pana la Focul Viu de la Terca nu dureaza mai mult de o ora.

Locul este de o frumusete iesita din comun, impresie la care cotribuie nu doar acest fenomen numit Foc Viu, cat si peisajul montan.

Peisajul este total diferit de locurile foarte populare, precum Sinaia, Busteni, Poiana Brasov, si alte locuri unde se inghesuie bucurestenii si nu numai. Infrastructura este in curs de dezvoltare, cu progrese de la an la an.

Ultima oara cand am fost acolo, am mers pe asfalt pana in Lopatari. Din Lopatari pana in Terca drumul este neasfaltat, insa se poate parcurge cu orice masina.

Odata ajunsi in Terca, se merge pe jos, se traverseaza Raul Slanic apoi se continua pe poteca si pe drum, timp de aproximativ 30 de minute, pe o diferenta de nivel de 200m.

Daca nu a plouat in ziua respectiva sau in zilele anterioare, nu ar trebui sa aveti probleme.

Daca a plouat, tineti cont ca va fi mult noroi, de aceea trebuie sa aveti incaltari adecvate, si anume bocanci de munte.

Cele mai apropiate varfuri sunt Varful Ivanetu cu 1191m si Varful Brezau cu altitudinea de 1240m.

Cum apare Focul Viu?

De pe site-ul Consiliului Judetean Buzau aflam ca explicația  formării acestui fenomen o constituie depozitele de gaze naturale aflate în subteran, care în drumul lor către suprafață, se aprind cu ajutorul cristalelor de cuarț.

Focul care a luat naștere în acest mod nu se stinge deoarece este alimentat de gazele prezente în adâncuri. Uneori, flăcările pot să atingă un metru înălțime.

Acest spectacol al naturii este mult mai impresionant dacă este admirat pe timpul nopții pentru că atunci se poate observa culoarea albăstruie a flăcărilor.

Galerie Foto

Focul Viu de la Terca
Focul Viu de la Terca – Foto mergpemunte.ro
Privelistea de la Focul Viu de la Terca
Foto:mergpemunte.ro

Alte locuri de vizitat in apropiere de Focul Viu Terca

Daca iti vei propune o vizita in zona iti recomandam sa nu ratezi urmatoarele obiective turistice

Toate aceste obiective turistice se afla pe o raza mica, astfel incat sa le poti include intr-un itinerariu de o zi.

Daca ai timp mai mult la dispozitie si vrei sa explorezi mai mult obiectivele turistice din Buzau, iti recomandam articolele

Despre acest loc minunat din Romania am aflat de la prietenul nostru “Merg pe Munte“, blog care va poate aduce multa inspiratie pentru calatorii mici sau mari in Romania.