Saturday, June 22Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Conacul Druganescu. Palat in stil brancovenesc, din 1715.

Conacul Druganescu a fost construit intre 1710 si 1715, in stil brancovenesc, de catre vornicul Gavril Druganescu. Conacul a trecut si prin posesia printesei Marina Stirbey iar mai tarziu a ajuns in posesia statului.
Autoritatile comuniste au inaugurat aici Muzeul Etnografic al Judetului Giurgiu, insa nu s-au ingrijit de acesta, iar conacul s-a degradat treptat, pana a ajuns in stare de ruina.
Incepand cu 2012, conacul a intrat in posesia Protoieriei Bolintin, care a reusit sa restaureze acest conac superb. In preezent este in circuitul turistic si poate fi vizitat gratuit.
In interiorul conacului a fost amenajat un mic muzeu etnografic, iar colectia este completata de obiectele de mobilier si de decor.

Conacul Druganescu este fara indoiala unul dintre cele mai frumoase astfel de palate. Consideram ca ar trebui sa il includem in top 10 cele mai frumoase locuri de vizitat langa Bucuresti.

Va recomandam sa vizitati acest palat, mai ales daca doriti sa mergeti si la Palatul Potlogi, fiind situate la o distanta de aproximativ 15 km, unul de celalalt.

La o distanta de aproximativ 80 de km, spre Pitesti, se mai afla alte doua obiective turistice senzationale, Conacul Golestilor si Conacul Bratianu, cunoscut si cu denumirea Vila Florica.

Localizare Conacul Druganescu

Conacul Druganescu se afla in Comuna Floresti-Stoenesti, pe strada Puntii nr.2, la distanta de 40 de km de centrul Bucurestiului. Poate parea putin ciudat, insa aici ne aflam in Judetul Giurgiu! Pentru a ajunge la Conacul Druganescu veti merge pe A1, spre Pitesti, si veti parasi autostrada la km.30 la iesirea spre Bolintin.

Este o destinatie potrivita pentru o iesire relaxanta in apropiere de Bucuresti, inclusiv pentru copii, caci domeniul Druganescu are o curte mare si cateva animale precum iepuri, pauni si alte pasari. Dupa cum am mentionat si mai sus, accesul pe domeniul Druganescu si in interiorul conacului este gratuit, astfel ca nu aveti nici un motiv sa nu vizitati acest conac deosebit.

Localizare Conacul Druganescu
Foto: Google Maps
Conacul Druganescu