Thursday, May 16Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Cabana Malaiesti. Cea mai frumoasa cabana din Bucegi.

Cabana Malaiesti este una din putinele cabane de munte care mai primesc turisti in Masivul Bucegi. Este vizitata de catre sute de turisti, cu precadere in zilele de weekend, chiar si iarna.

Desi nu toti care ajung aici se cazeaza, privelistea si bunatatile de la bucataria cabanei, sunt motive suficiente pentru o drumetie de o zi.

Cazarea se face in camere cu mai multe paturi, ce dispun mai nou de incalzire centralizata, conform informatiilor oficiale de pe site-ul cabanei. Pana de curand incalzirea se facea prin sobe, iar focul era intretinut de catre drumeti.

Conditiile sunt mai mult decat decente, fiind o cabana curata, desi este izolata si nu exista drum de acces, ci doar poteci turistice. Comparand cu alte cabane din Muntii Romaniei, Cabana Malaiesti inca ofera experienta autentica de cabana montana, mult cautata de catre iubitorii de drumetii pe munte.

Localizare Cabana Malaiesti

Situata pe Valea Malaiesti din Muntii Bucegi este considerata una dintre cele mai frumoase cabane de munte din Romania.

Cabana Malaiesti este situata la o altitudine de 1720 de metri, pe o morena a vaii glaciare Malaiesti, intre crestele Bucsoiului si Padinei Crucii.

Este o cabana deschisa permanent, inclusiv iarna, beneficiind de prezenta salvamontistilor in imediata apropiere, la Refugiul Salvamont.

Foto: Google Maps 3D

Trasee Cabana Malaiesti

Cabana Malaiesti este accesibila atat vara cat si iarna, insa pe trasee diferite. Pentru a ajunge la Cabana Malaiesti puteti porni in drumetie din zona Glajarie, inaintand pe drumul forestier dinspre Rasnov, sau puteti veni dinspre Predeal si Azuga, pe alte trasee putin mai lungi.

Vara se poate ajunge aici si din platou, din zona Varfului Omu, coborand pe trasee exclusiv de vara, iarna fiind interzisa parcurgerea acestora.

Acces din: Bran,Rasnov,Busteni,Predeal sau pe diferite trasee turistice.

Traseele pe care se poate ajunge la Cabana Mălăiești:

Râșnov (885 m) – Poiana Mălăiești (1300 m) – Cabana Mălăiești (1720 m)
Cabana Poiana Izvoarelor (1455 m) – La Prepeleac (1800 m) – Cabana Mălăiești (1720 m)
Cabana Diham (1320 m) – Glăjărie (980 m) – Poiana Mălăiești (1320 m) – Cabana Mălăiești (1720 m)
Cabana Omu (2505 m) – Hornurile Mălăiești (2315 m) – Cabana Mălăiești (1720 m)
Bran (750 m) – Poarta – Muntele Clincea – Lacul Țigănești – Cabana Mălăiești (1720 m)
Bran (750 m) – Șimon – Valea Gaura – Hornurile Mălăiești – Cabana Mălăiești (1720 m)

Galerie Foto

Cabana Malaiesti vazuta de pe traseu

1 Comment

Comments are closed.