Tuesday, April 23Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Biserica Fortificata Cristian

Foto mergpemunte.ro

Biserica fortificata din Cristian se afla la cativi km de unul dintre cele mai frumoase orase din Romania, si anume Brasov. Putini turisti dintre cei care ajung in Brasov, au timp sau interes pentru oraselele din imediata apropiere, precum Cristian, Ghimbav, Codlea, Prejmer, Harman, Feldioara sau Vulcan, toate acestea avand biserici fortificate.

Daca ati vazut locurile de vizitat din Brasov, va recomandam sa faceti o mica plimbare si in orasul Cristian, unde veti descoperi o minunata fortificatie.

Orasul Cristian a fost intemeiat de Ordinul Cavalerilor Teutoni, care au construit mai multe cetati in regiune, recrutand colonisti sasi.

Biserica Evanghelica Fortificata din Cristian, Judetul Brasov, a fost construita peste ruinele unei basilici gotice ridicata in secolul XIII. Au existat mai multe etape de constructie, de-a lungul mai multor secole.
Biserica are un zid dublu de aparare si opt turnuri defensive, fiind un exemplu de arhitectura militara medievala.


În anul 1792, ]n locul unor fortificații, a fost amenajat cimitirul. Până în anul 1899, pe partea interioară a zidului din prima incintă se aflau cămările cu provizii, identice constructiv cu cele din Prejmer.

Foto mergpemunte.ro

Mai multe poze cu fortificatia, inclusiv imagini aeriene, gasiti in articolul de pe descopera.net unde fotograful Paul S. a reusit sa surprinda din diferite unghiuri ansamblul fortificat.