Tuesday, April 23Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Sfaturi pentru un laptop mai rapid.

Nu de putine ori, laptopul ne face numeroase probleme si ne pune starea de calm la incercare cu actiuni facute mult prea greu sau cu blocari care aparent nu au niciun motiv. De fapt, toate problemele pe care le face un laptop sunt rezultatul unei administrari dezastruoase a acestuia sau a unei configuratii limitate. Pentru a imbunatatii viteza cu care laptopul raspunde, puteti face urmatoarele:

1.Curatare de praf. Praful este de cele mai multe ori o problema foarte mare, neglijata de utilizatori. Acesta este bagat in seama doar in momentul in care blocheaza complet laptopul. Daca vrei sa elimini aceasta problema din start, curata cat mai des praful din laptopul tau, pentru asta poti apela la un service de laptopuri.

2.Dezinstaleaza programele inutile. Cu siguranta ai zeci de programe pe care nu le folosesti si care nu fac altceva decat sa ingreuneze modul in care merge laptopul tau. Daca iti doresti rapiditate, dezinstaleaza si sterge tot ceea ce ti se pare inutil.

3.Elibereaza spatiu de pe HDD din partitia unde este instalat sistemul de operare. Trebuie stiut faptul ca HDD-ul functioneaza mult mai bine cand are spatiu liber. Din acest motiv, este indicat sa pastrezi pe fiecare partitie minim 10 % din spatiu, pentru a te bucura de un laptop rapid. Poti sa stergi frecvent fisierele temporare, sau poti sa iti transferi fisierele importante pe Cd-uri, stickuri sau hdd-uri externe.

4.Alege cel mai bun antivirus pentru tine. Un antivirus poate sa faca diferenta intre un laptop rapid si unul care sa se blocheze o data la 10 minute. Cauta pe internet cel mai bun antivirus al momentului si incearca sa il achizitionezi. Te vei bucura de un laptop curat, pe termen lung.

5.Reinstaleaza sistemul de operare. Cand toate actiunile tale nu dau roade si laptopul merge in continuare greu, este timpul pentru o reinstalare a sistemului de operare. Este cea mai simpla solutie, care rezolva toate problemele foarte rapid. Ai grija insa sa iti salvezi toate programele si toate fisierele importante.

6.Mai multa memorie ram pentru laprop. Memoria ram este necesara pentru multitasking si in special atunci cand avem peste 10 ferestre deschise in browser. Daca asa este cazul, veti avea nevoie de mai mult de 2gb memorie ram pentru a rula rapid intre ferestre. Un minim de 4gb poate fi suficient insa daca laptopul permite upgrade-ul pana la 8gb nu ezitati sa faceti acest lucru, daca aveti nevoie de un laptop mai rapid.

Leave a Reply