Friday, May 17Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Tu ti-ai curatat vreodata laptopul de praf?

Tu ti-ai curatat vreodata laptopul de praf? Este o intrebare capcana pentru multi posesori de laptopuri, care nu inteleg concret ce inseamna o curatare de praf a laptopului. Curatarea se refera la interior si nu la exterior iar aceasta operatiune este de o importanta deosebita pentru viata laptopului tau si performantele acestuia.

Daca laptopul se misca din ce in ce mai greu, se incalzeste foarte tare si aplicatiile, jocurile, filmele nu mai ruleaza asa cum erai obisnuit, atunci intrebarea este pentru tine.

Praful-dusmanul numarul 1 al laptopului tau!

curatare laptop de praf
Chiar daca nu considerati mediul in care stati cu laptopul, ca fiind unul plin de praf, acesta tot se depune in interiorul laptopului, mai exact la gurile de aerisire prin care un ventilator isi face treaba. Atunci cand praful, firele de par, scamele se depun constant, accesul este din ce in ce mai blocat iar racirea se va face incomplet iar cu timpul deloc.
Laptopul tau are nevoie de temperaturi sub 50 de grade celsius, pentru a functiona in parametrii optimi iar un sistem de racire care nu mai face fata din cauza depunerilor de praf va face ca temperatura sa creasca ingreunand astfel performantele laptopului, ducand pana la defectarea acestuia iar defectele pot fi multiple.

Acasa sau la service?

Curatarea laptopului poate fi facuta chiar de catre tine, in confortul casei tale, dar trebuie sa tii cont de faptul ca la unele modele, accesul catre ventilator se face desfacand doar carcasa cu cele cateva zeci de suruburi in timp ce la altele este necesara demontarea placii de baza pentru a avea acces la ventilator.
In procesul de curatare trebuie inlocuita si pasta termoconductoare de pe procesor iar daca simti ca te cam depaseste iti recomandam sa apelezi cu incredere la un service profesional de laptopuri cu tehnicieni experimentati. Desi operatiunea in sine este foarte simpla pentru un tehnician, daca acestia nu sunt atenti iti pot rupe anumite elemente ale carcasei la demontare, lucru care ti se poate intampla si tie desigur.

Curatarea laptopului mareste durata de viata

Imediat dupa efectuarea operatiunii de curatare laptop, vei simti cum laptopul a revenit la performantele din vremurile lui bune si nici nu se va mai incinge pentru ca patura de praf acumulata pe ventilator a fost inlaturata iar in combinatie cu schimbarea pastei termoconductoare, performantele sunt vizibil imbunatatite.
Mai mult de atat, pe langa performante mai bune veti prelnugi durata de viata a laptopului cu cel putin 2 ani iar daca efectuati o data pe an curatarea atunci laptopul poate tine zeci de ani, desigur ca va ramane in urma cu tehnologia in 10 ani, dar va fi in viata, asta daca nu versi lichide pe el sau nu iti scapa din mana pe asfalt. 😀

Leave a Reply