Friday, December 8Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

De ce sa cumparam laptopuri refurbished?

Laptopurile refurbished sunt o gama de laptopuri aproape ca noi, dar totusi folosite. Este o diferenta intre un laptop second hand si un laptop refurbished.

Laptopurile second hand sunt mult mai uzate si au fost folosite de utilizatori pentru o perioada de 1-5 ani. Laptopurile refurbished au un grad de uzura mult mai mic, fata de cele sh iar asta si pentru faptul ca au fost folosite in marea majoritate, de catre firme. Firmele mari care cumpara loturi de laptopuri, le schimba dupa o perioada scurta, de un an sa zicem. De multe ori aceste laptopuri, chiar si folosite pentru cateva luni, nu au nici o urma de folosire.

Atat laptopurile sh cat si cele refurbished sunt verificate, igienizate, cosmetizate, inainte de a fi puse spre vanzare iar in cazul laptopurilor sh cu mici defecte, acestea sunt remediate.

Preturi

Pretul unui laptop refurbished este considerabil mai mic fata de pretul unui laptop nou cu o configuratie asemanatoare. Daca un laptop nou cu procesor i5 si 4gb de memorie ram, costa intre 1500 si 3000 de lei (depinde si de celelalte caracteristici), un laptop refurbished tot cu procesor i5 si 4gb ram, va putea fi achizitionat cu un pret intre 800-1500 lei. Rezulta din aceasta comparatie, ca un laptop refurbished ajunge sa coste aproape de doua ori mai putin fata de un laptop nou cu o configuratie similara. Acest lucru este un avantaj real si nu poate fi contestat.

Singurii utilizatori care nu vad beneficiile unui astfel de laptop la un asemenea pret, sunt acei utilizatori care nu sunt limitati de buget si care nu doresc produse second hand sau refurbished. Aceasta tipologie de utilizator, isi permite sa achizitioneze produse noi iar comportamentul lui de cumparator este deja definit.

Un utilizator care nu este pretentios si care nu are o problema cu faptul ca va folosi un laptop ce a mai fost folosit, nu va avea nici o problema in a achizitiona un astfel de laptop.

Puteti obtine pret mai mic aplicand la programul rabla pentru laptop. Totutis, reducerea nu va fi una foarte mare, daca laptopul pe care doriti sa il lasati prin programul rabla, este mai vechi de 5-6 ani si nu mai are componente ce pot fi recuperate.

Garantii

De multe ori ne intrebam ce garantii putem avea la achizitionarea produselor sh sau refurbished. Pentru a avea garantii similare cu cele pe care le primiti la achizitionarea produselor noi, trebuie sa cumparati doar de la firme si distribuitori autorizati. Aceste firme trebuie sa respecte legea si sa ofere garantie minim 12 luni la orice laptop refurbished cumparat. In magazinele mari de unde se cumpara laptopuri noi, garantiile sunt de regula pe o perioada de 24 de luni.

Daca va doriti o garantie pe 24 de luni, puteti plati o suma in plus (aproximativ 100 de lei) pentru a extinde garantia pe inca 12 luni, fata de cele 12 luni initiale.

Puteti cumpara si de pe site-uri de anunturi, atat timp cat respectivele anunturi si produse, sunt oferite de catre firme care se promoveaza si pe aceste tipuri de site-uri. Pentru a diminua la maxim sansele de a va pacali, evitati sa cumparati de la persoanele fizice, care nu prezinta nici un tip de garantie, decat una verbala, care in cele din urma nu are nici o valoare. Chiar si daca laptopul beneficiaza inca de garantie, trebuie sa cantariti bine decizia de a cumpara de la persoane fizice, intrucat aceste laptopuri pot avea defecte ascunse, care sa nu faca obiectul garantiei.

 

Leave a Reply