Friday, March 22Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Defectiuni intalnite des la calculatoare.

Un calculator, numit și sistem de calcul, computer sau ordinator, este o mașină de prelucrat date și informații conform unei liste de instrucțiuni numită program. În zilele noastre calculatoarele se construiesc în mare majoritate din componente electronice, care se pot strica sau pot prezenta diferite defecţiuni . Iată 3 dintre cele mai întâlnite probleme la calculatoare:

1.Probleme cu hard disk-ul.
Hard disk-urile pot fi considerate melcii din lumea calculatoarelor, deoarece acestea conţin părţi care se afla în mişcare. Nu şi în cazul noilor tipuri, SSD-uri. Hard disk-ul stochează toate datele din calculator.
1.1 Mici zgomote ritmice sub forma unor click-uri în momentul pornirii calculatorului.
Acesta poate fi un semn al morţii premature a hard disk-ului. Faceţi backup din timp al întregului sistem, asta dacă încă mai puteţi face acest lucru.
1.2Pierderea datelor complet şi dintr-o dată.
Dacă nu ai formatat hard disk-ul şi ai pierdut toate datele, probabil ai de aface cu o partiţie sau sistemul de fişiere corupt. Acest lucru nu se întâmplă foarte des, dar când o face, efectele sunt devastatoare. Pentru a încerca rezolvarea problemei, încercaţi să folosiţi software precum Recuva.

2.Probleme cu procesorul – CPU.
Procesorul poate fi o componentă foarte „supărătoare” datorită căldurii emanate şi de cantitatea de „responsabilitate” pe care o are. CPU este inima calculatorului.
2.1 Opriri frecvente şi bruşte ale calculatorului.
Dacă nu primim nici un blue screen dar calculatorul s-a închis nejustificat, fără nici o avertizare, atunci procesorul poate fi foarte încins. Trebuie să cumpărăm un ventilator mai bun, să îmbunătăţim aerisirea unităţii centrale sau să înlocuim CPU cu unul mai performant şi să sperăm că acesta este făcut pentru a rezista la o temperatură mai ridicată.
2.2Calculatorul nu afişează nimic.
Ca şi RAM-ul, o problemă de procesor poate cauza oprirea completă a calculatorului când acesta încearcă să pornească. Din păcate, nu există o metodă uşoară prin care să ne dăm seama dacă procesorul este vinovat. Prima dată ar trebui să încercaţi înlocuirea plăcutelor RAM cu altele, pentru a observa dacă sunt problema. Dacă problema persista, atunci va trebui să mergeti la un service de calculatoare pentru a identifica problema cu exactitate.

3. O alta componenta care poate sa se defecteze oricand este sursa de alimentare. Aceasta are o durata de viata limitata si predispusa la defectare din diferite motive. Cu o sursa defecta, calculatorul nu se aprinde deloc, iar daca va aflati in aceasta situatie, trebuie sa va ganditi ca sursa poate fi cauza pentru care calculatorul nu se aprinde. Inlocuiti sursa cu alta functionala si daca se aprinde, inseamna ca sursa era responsabila.

Daca locuiti in orasele mari, veti gasi in orice cartier, un service de calculatoare care sa si comercializeze componente. Noi am apelat la un service de calculatoare din Drumul Taberei pentru rezolvarea problemelor cu hard diskul, inlocuindu-l pe acesta cu un SSD, mult mai stabil si mai rapid.

Leave a Reply