Saturday, September 28Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Vulcanii Noroiosi de la Beciu

Vulcanii Noroiosi de la Beciu sunt mai putin cunoscuti in comparatie cu Vulcanii de la Paclele Mici si Paclele Mari, si se intind pe un areal mai restrans. Totusi, merita sa vizitati si Vulcanii de la Beciu, intrucat se afla intr-o zona mai izolata, peisajul este mai salbatic iar activitatea vulcanilor este mai intensa.

Din acest motiv conurile nu au o inaltime foarte mare, caci noroiul remodeleaza zona constant.

Localizare si acces Vulcanii Noroiosi de la Beciu

Beciu este o sat in Comuna Scortoasa din Judetul Buzau, in Depresiunea Policiori aflata in Subcarpatii de Curbura.

Fierbatorile de la Beciu, sau Paclele de la Beciu, cum mai sunt cunoscute, se pozitioneaza chiar la nord de Paclele Mari, la altitudinea de 280m.

Foto: Google Maps

Drumul cel mai scurt este pe DC97, insa este un drum nerecomandat masinilor mici. Varianta care ocoleste prin DC96 este mult mai potrivita, fiind un drum aflat intr-o stare mai buna si asfaltat. Totusi, conduceti cu prudenta caci in zona se intampla dese alunecari de teren, iar asfaltul nu mai este chiar drept.

Pe unele portiuni drumul se ingusteaza la o singura banda, asa ca nu apasati pedala de acceleratie.

De altfel nici nu are rost sa va grabiti tare, caci din cei 10 km pe care ii aveti de parcurs, doar cativa sunt in stare mai proasta.
Odata ajuns in Beciu vei vira stanga pe DC97, sau vei lasa masina unde se termina asfaltul si vei parcurge pe jos cei aproximativ 800m pana la Paclele Beciu.

Recomandari


Recomandam sa nu vizitati zona daca a plouat cu o zi inainte, sau daca este prognozata ploaie in ziua vizitei.
Nu intrati cu masina, cu atv-ul sau cu alte utilaje peste noroi. Lasati natura sa isi urmeze cursul si lasati in urma maxim urmele pasilor vostri.
Daca sunteti intr-un grup mai mare si vreti sa intrati pana aproape de conuri, incercati sa calcati toti in aceleasi locuri, pentru a nu lasa sute de urme de pasi.

Daca tot ati ajuns aici, nu uitati sa vizitati si celelalte areale cu vulcani noroiosi, de la Paclele Mici, Paclele Mari si Berca. Un alt loc pe care ati putea sa il vizitati este Manastirea Berca, ce are o istorie de peste 300 de ani, si a fost renovata recent.

Galerie Foto Paclele de la Beciu

Vulcanii Noroiosi de la Beciu