Monday, June 17Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Frumusetea naturala din Valea Doftanei

Valea Doftanei - Lacul Paltinu
In judetul Prahova se regaseste comuna Valea Doftanei, cu cca. 7000 de locuitori (adica peste 2.800 de gospodari) aici se “ascud” frumuseti rar intalnite in intreaga lume, dar asemanatoare cu multe alte locuri magice din Romania.
Comuna se regaseste intr-un cadru natural pitoresc, cu multe puncte turistice, unde polouarea si degradarea mediului de catre om inca nu a ajuns. Orasul cel mai aproape este Campina de unde Nicolae Grigorescu si Hasdeu isi trag radaciniile.
Raurile din zona au activitate scazuta dupa construirea barajului de la Paltinu, unde se regaseste o acumulare de apa de munte cu totul speciala, si un loc minunat pentru o vacanta cu cortul intre munti si paduri iar peisajul si atmosfera generala este ca de poveste, apa care straluceste, aerul foarte curat, poienita care desparte padurile vor face din sederea in Valea Doftanei, una de neuitat.

Cursul mijlociu al raului este situat in pardea nordica a judetului Prahova intre vaile Prahova si Telejan.De aici se face legatura cu masive muntoase ca: Unghia Mica si Unghia Mare, Baiu Mare si Baiu Mic, Zanoaga, Orjogoaia, Cucioaia si Radela.

Fauna

Pe intregul teritoriu comunei se regaseste un relief foarte bogat, vegetatia acopera intreaga suprafata, parfumul floriilor din zona poate fermeca pe orcine, vantul de vara amesteca si aduce mireasma peste tot iar punctele de interes turistic fac din Valea Doftanei o destinatie atractiva. In zona se mai gasesc o varietate larga de plante medicinale, folosite de la inceputul timpurile pana in zilele noastre.

Flora

Aici intalnim mai toate vietuitoarele care traiesc in Carpati, de la cerbi si caprioare la lup, mistret, jder, vulpe, veverita, castor si vidra.

Cum se ajunge la Valea Doftanei din Bucuresti

Sunt aproximativ 120km , se iese pe DN1/E60 spre Ploiesti, in apropiere de Ploiesti stanga pe DJ140 si continuati pana pe Soseaua de Centura Ploesti (DN1/E60) de la centura continuati drumul spre Brasov pana intalniti DJ102L, continuati drumul pe DJ102 pana la Valea Doftanei.
Bucuresti – Campina – Barajul Paltinu – Valea Doftanei

Leave a Reply