Tuesday, April 23Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Ce e de vazut in zona orasului Maneciu.

Orasul Maneciu este mai mult decat un mic orasel de munte, pe care il tranziteaza soferii in drum spre alte destinatii, precum Cheia, Brasov, Sacele sau Muntii Ciucas. Pentru a intelege mai bine valoarea turistica a acestei regiuni, sunt necesare mai multe zile, pe care sa le alocati vizitarii si descoperirii locurilor cu un potential urias.

Asa am facut si noi, si ne-am cazat pentru o noapte la cel mai cunoscut hotel din Maneciu. Daca aveti noroc si prindeti camere la etajele superioare, cu vedere spre nord, veti avea o priveliste de munte ideala, care poate rivaliza cu statiunile consacrate din Romania.

Locuri de vizitat in si aproape de Maneciu

Muntii Grohotis, Clabucetul Maneciului si Muntii Tataru, sunt dispusi de la vest spre est si ofera, pe langa privelisti, posibilitati multiple de drumetii in natura.

Orasul propriu zis nu ofera foarte multe din punct de vedere turistic, insa in imediata apropiere, pe raza comunei cu acelasi nume, orizonturile se deschid catre multiple obiective turistice naturale sau antropice.

Barajul si Lacul de acumulare Maneciu pot fi vizitate, desi barajul este obiectiv militar si exista chiar si paza pe digul barajului. De aici privelistea spre munte este si mai cuprinzatoare. In continuare, puteti merge pe drumul forestier, aproximativ 9 km, si vizita Cascada Schinda. Pentru aceasta drumetie, este bine sa aveti un minim de echipament, ceva de mancare si apa suficienta.

Fiind la intretaiere de drumuri, Maneciu poate reprezenta si un punct de plecare catre alte orase aflate in apropiere, precum Slanic Prahova, unde puteti vizita Salina Slanic Prahova, Baile Sarate sau Muzeul Sarii. Valenii de munte reprezinta alt oras aflat aproape, unde puteti vizita muzee precum Casa Memoriala Nicolae Iorga, Muzeul de Etnografie al Văii Teleajănului sau Muzeul Natura Văii Teleajenului.

In Drajna de Sus puteti vizita Castrul Roman, datand din perioada Imparatului Traian.

Pe raza Comunei Maneciu, trebuie mentionata si Manastirea Suzana, aflata la 12 km de centrul Orasului Maneciu.

Biserica Sfantul Nicolae se afla chiar in oras si trebuie sa mentionam ca aceasta a fost zidita in timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza (1858-1866) intre anii 1859-1866.