Wednesday, April 24Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Cinci motive pentru care bananele sunt benefice sanatatii tale

5 motive pentru care sa mananci banane

Le poti folosi in loc de bauturi pentru sportivi.
Studiul facut pe 14 ciclisti profesionisti a arata ca jumatate de banana are acelasi efect ca un pahar de bautura energizanta pentru sportivi. Performantele ciclistilor a fost similara bar beneficiile sunt mult mai mare decat daca ar fi baut bauturui pline de carbohidrati. Bananele contin mai multi nutrienti si un numar de zaharuri naturale si antioxidanti. In plus, bananele ajuta la prevenirea crampelor musculare, asa ca este chiar recomandat sa se consume in timpul unui antrenament intens.

Ajuta la accelerarea metabolismului
Bananele sunt o sursa buna amidon rezistent si se gaseste in alimentele bogate in carbohidrati acestea ajutand la scaderea in greutate. Bananele putin verzui au o cantitate aproximativa de 12.5 grame de amidon rezistent in timp ce bananele coapte au aproximativ 5 grame.

Regleaza presiunea sangelui
Cantitatile considerabile de potasiu din banane ajuta la reglarea presiunii sangelui. Cu cat mai mult potasiu intra in corp cu atat mai mult sodiu iese din corp. Acest mineral functioneaza ca un diuretic natural si stimuleaza rinichii sa elimine excesul de sodiu pe care corpul il retine.

Ajuta bacteriile din sistemul digestiv
Bananele au o multime de probiotice si carbohidrati pe care corpul uman nu le poate digera. Totusi, acestea au un rol important in mentinerea unei sanatatii sistemului digestiv. Probioticele mai pot fi gasite in caise uscate, usturoi si ceapa.

Te scapa de disconfortul abdominal
Datorita cantitaii mari de fibre, bananele te ajuta atunci cand esti constipat si regleaza acidul gastric. Acestea ajuta si in cazurile de ulcer sau diarie.

Leave a Reply