Friday, May 17Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Cum face fata laptopul nostru, la temperaturile de vara? Afla ce poti face.

Laptopurile sunt in casele multor romani iar intretinerea echipamentelor ar trebui sa fie o prioritatea pentru toti posesorii de laptopuri. Cel mai important aspect, ce de multe ori este ignorat de catre posesorii de laptopuri, tine de ventilatia corespunzatoare a laptopului.

Componentele din interior, in special cipurile video si procesoarele, degaja foarte multa caldura atunci cand sunt utilizate intens iar vara, aceasta caldura este practic dublata de catre temperaturile de afara.

Odata cu venirea sezonului cald, trebuie sa ne asiguram ca sistemul de ventilatie al laptopului este perfect functional. Odata cu aceasta, este necesara si curatarea interna a laptopului cat si inlocuirea pastei termoconductoare, cea care transfera caldura de la componentele mentionate, catre radiator.

Daca nu ati curatat niciodata laptopul in interior, va recomandam sa nu mai amanati, mai ales ca temperaturile incep sa creasca spre limitele de vara.

Cum se face curatarea?

Curatarea laptopului poate fi facuta fie acasa fie la un service de laptopuri specializat iar daca nu aveti cunostinte minime despre laptopuri si componentele din interior, va recomandam sa nu va complicati si sa apelati la un service, pentru a evita complicatiile ulterioare.

Curatarea implica desfacerea laptopului, de cele mai multe ori fiind necesara desfacerea completa a acestuia. Se foloseste un compresor cu aer pentru inlaturarea tuturor impuritatilor din interior si a eventualelor paturi de praf depuse, se schimba pasta termica de la cpu si gpu dupa care se testeaza temperaturile in utilizare.

Costul acestei proceduri este cuprins intre 50 si 100 de lei, depinzand de orasul de resedinta, de service-ul ales sau de tipul pastei termice alese.

Leave a Reply