Thursday, May 16Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Cele mai apreciate rase de pisici.

Este binecunoscut faptul ca aproape toata lumea adora pisicile, acestea fiind, alaturi de caini, cele mai comune animale de companie. Cu toate ca pisicile par mai independente si nu isi arata dragostea la fel ca un caine, aceste animale de companie sunt capabile sa isi arate afectiunea, dar in ritmul si dupa regulile lor.

Exista in lume pste 100 de rase de pisici, si in acest articol, vom discuta despre rasele de pisici cele mai des intalnite dar si apreciate in Romania.

Inainte de a incepe vrem sa va incurajam sa adoptati pisici, atunci cand doriti sa aveti un prieten blanos, si nu incurajam cumpararea acestora de la persoane care fac un business din asta.

Exista multe pisici de rasa, sau de rase mixte in centrele de adoptie, care asteapta sa isi gaseasca un camin.

Rase de pisici – Norvegiana de padure

Desi talia si aspectul usor salbatic te-ar face sa crezi ca se trage dintr-o specie salbatica, Norvegiana de Padure este descendenta a pisicilor domestice introduse in Europa de catre romani.

Deși exista unele similitudini între Norvegiana de pădure și rasa Maine Coon, ele sunt rase separate. Pisicile din rasa Maine Coon sunt mai mari decat cele din rasa norvegiana de pădure, iar caracteristicile corporale ale celor doua rase sunt total diferite. 

Norvegiana de pădure este o pisica activa, vigilenta avand o capacitate ridica a reactiilor si un spirit usor independent.

In prezenta copiilor si a altor animale se comporta bine, in special daca au crescut impreuna.

Desi sunt obișnuite sa traiasca afara, fiind foarte fericite dacă dispun de o curte, acestea se pot adapta usor si la traiul intr-un apartament.

Asa cum era de asteptat, norvegiana de padure are o rezistenta buna la frig si s-ar parea ca ii place ploaia, desi stim cu totii ca pisicile si apa nu se impaca prea bine.

Rase de pisici: Norvegiana de padure

Albastru de rusia

Pisicia Albastru de Rusia este originara din Rusia si are ca trasatura distincta blana matasoasa de culoarea albastra-gri cu reflexii argintii. Are o speranta de viata de peste 16 ani, in conditii optime, si este o pisica foarte sociabila. Ideal pentru aceasta pisica este sa traiasca in pereche sau alaturi de un grup de pisici, cu atat mai mult cu cat este tinuta in apartament sau daca stapanii sunt plecati des de acasa.

Nu toate Albastrele de Rusia sunt create egal, existand astfel trei sub-rase distincte în Europa, care pot prezenta diferente considerabile,, datorita unor factori istorici.

Siberiana/Scandinava: Are o talie sub media rasei generale a pisicilor Albastru de Rusia iar blana lor este mai inchisa la culoare. Sunt cunoscuta ca niste pisica foarte timide cu oamenii, motiv pentru care crescatorii de pisici de rase le evita.

Americana: Este cea mai eleganta dintre tipurile de Albastru de Rusia fiind si cea mai sociabila, inclusiv cu persoanele straine. Are o constitutie medie si blana mai deschisa la culoare.

Engleza  Cu o constitutie mai mare, aceasta sub-rasa este mai putin sociabila dar nu la fel de timida ca sub-rasa siberiana.

Este frecventa combinatia celor trei sub-rase, acest fapt asigurand diversitatea genetica a speciei.

rase de pisici - Albastru de Rusia

Maine Coon

Maine Coon este o rasă de pisica ce are parul mediu sau lung, fiind foarte activa atat ziua cat si noaptea. Pisicile din rasa Maine Coon provin din statul american Maine si au speranta de viata in jur de 15 ani. Este cunoscuta ca fiind cea mai mare pisica, ca si talie, dintre pisicile domestice.

Avand blana mai lunga ca alte rase de pisici, Maine Coon necesita atentie sporita in ingrijirea blanii. Obisnuita cu temperaturile joase din zonele cu climat rece, pisica Maine Coon se poate adapta și la temperaturi mai mari, însă în climatele calde, blana ar trebui tunsă pentru a preveni supraîncălzirea și disconfortul pisicii. Blana poate fi maro cu dungi negre sau gri cu dungi negre, și albă sau gălbuie pe burtă.

Rase de pisici – Angora Turceasca

Angora Turcească este o rasă de pisica domestica ce face parte din speciile antice de pisici, apărute in mod natural, originare din zona Ankara, centrul Turciei de astazi.

Se spune ca aceasta rasa ar avea legatura cu pisicile salbatice africane.

In prezent este una dintre cele mai rare pisici, numarul acestora fiind mult diminuat in special datorita imperecherii cu alte rase.
Pisicile din aceasta rasa sunt usor de identificat, datorita aspectului pe care o are blana lor si anume fina, matasoasa si lunga.
Este o pisica devotata, blanda, care are o speranta de viata de aproximativ 15 ani.

British Shorthair

British Shorthair este descendentă a pisicilor aduse in Marea Britanie de catre romani și apoi imperecheate cu pisicile native salbatice. Mai târziu au fost încrucișate cu pisicile persane pentru a avea o blană groasă asemenea lor.

Rasa a fost definită în secolul XIX-lea dar popularitatea rasei a scazut pana la jumatatea secolului trecut. Recentele programe de împerechere a rasei au crescut popularitatea acestor pisici in prezent.

Noble proud cat lying on window sill. The British Shorthair with blue gray fur

Pisica Birmaneza

Asa cum numele sugereaza, Pisica Birmaneza provine din Birmania, fiind o pisica cu parul semi-lung, si are o speranta de viata de peste 15 ani. Pisica birmaneză are blana albă sau crem cu niște pete care au o culoare închisă, dar labele sunt întotdeauna albe. Blanita acestor pisic este usor de ingrijit, cu toate ca acestea au parul destul de lung.


Cruioasa din fire, pisica birmaneza manifesta multa afectiune fata de oameni, fiind in largul ei atat in compania oamenilor cat si a altor pisici.
Pe langa culoarea blanii, inconfundabila, ochii albastrii ai acestei rase de pisici reprezinta o particularitate aparte.

Pisica Europeana

Pisica Europeana este considerata una dintre cele mai vechi si raspandite rase. Se spune ca aceasta rasa de pisica are descendenta din primele pisici domesticite in Egiptul Antic, aduse in Europa de catre romani.
Acest tip de pisica este de talie medie, cu blana scurta si deasa, stralucitoare, in diferite combinatii de culori.

Pisica europeana are o speranta de viata de pana la 15 ani in medie. Aceasta rasa este foarte afectuoasa si calma insa are momente cand devine agitata daca nu este lasata in pace. Simte nevoia de a zgaria, astfel este recomandat sa ii puneti la dispozitie dispozitive sau suprafete speciale pe care sa isi ascuta ghiarele.
Pe cat de afectuoase sunt pe atat de speriate sunt de straini.
Este poate cea mai adoptata rasa de pisici din Romania.

Rase de pisici : Pisica Europeana