Tuesday, April 23Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Totul despre rasa pisicilor Albastru de Rusia.

Pisicile din rasa Albastru de Rusia sunt printre cele mai frumoase pisici din lume iar romanii apreciaza din ce in ce mai mult aceasta rasa, atat pentru aspectul fizic cat si pentru personalitatea sa.

Desi numele sugereaza albastrul, culoarea pisicilor din aceasta rasa pare uneori a fi mai spre gri, cu tente de argintiu.

Caracteristici

Pisicia Albastru de Rusia aparține raselor cu blana scurtă, aceasta fiind densa. Un lucru nemaiîntâlnit în lumea pisicilor este substratul, care are aceeași lungime ca și stratul superior.

Pisicile Albastru de Rusia sunt de dimensiuni medii. Femelele (3-4 kg) sunt mai mici decât masculii (4-5,5 kg). Corpul lor este grațios și subțire, cu un contur vizibil al mușchilor. Pasul lor este demn și fluid iar coada lungă și picioarele lungi cu lăbuțele rotunjite adaugă grație posturii.

Principalele caracteristici ale pisicilor din rasa albastru de rusia ii contureaza foarte puternic personalitatea.

Pisica Albastru de Rusia este linistita, sensibila, timida, jucausa, curioasa, eleganta, afectuoasa, prietenoasa dar independenta.

Este de tinut cont faptul ca aceasta pisica este o rasa non hipoalergenica si cu toata independenta ei, are nevoie sa fie scoasa afara cat mai des posibil, sau de preferat sa locuiasca la curte, unde poate intra si iesi cand doreste.

II place foarte mult rutina de aceea activitatile ei preferate trebuie reluate cat mai des.

Desi la pisoii mai mici de 4 luni, ochii sunt galbeni, dupa aceasta varsta, ochii capata nuanta verde, devenind verde intens pe masura ce pisica se maturizeaza. Aceasta caracteristica este cea care poate da de gol pe cineva care incearca sa vanda o pisica albastru de rusia care nu este de rasa pura.

Origini

Originara din Rusia, pisica Albastra de Rusia ar fi ajuns in Europa pe vasele din portul rucesc Arkhangelsk, motiv pentru care a fost cunoscuta mult timp ca Pisica Arhanghel.
Desi culoarea ce a consacrat aceasta rasa este albastrul, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, au aparut si pisici din aceasta rasa avand alta culoare. Incrucisarea rasei cu exemplare din British Blue sau Siameza au dus la aceste aparitii.

Albastru de Rusia

Durata de viata

Pisicile din rasa Albastru de Rusia nu sunt cunoscute cu probleme ereditare de sanatate iar daca sunt crescute frumos, intr-un mediu placut si potrivit pentru ele, pot ajunge si chiar pot depasi varsta de 15-20 de ani.

Pentru a te asigura ca speranta de viata a pisicii tale creste, trebuie sa ii faci pisicii controalele specifice dar si sa te asiguri ca este vaccinata si deparazitata.

Deshidratarea este inamicul ecestei rase de pisici, asa ca iti recomandam sa ai grrija ca pisica sa fie hidratata suficient pentru a evita problemele la rinichi.

Hrana

Fiecare pisica din aceasta rasa este unica si are anumite nevoi si preferinte cand vine vorba de alimentatie. Pisicile sunt carnivore si au nevoie de cel putin 41 de nutrienti specifici in alimentatie. Proportia nutrientilor variaza in functie de stilul lor de viata, de starea generala de sanatate, de varsta lor. Spre exemplu, daca aveti un pui Albastra de Rusia trebuie sa stiti ca are nevoie de o balanta diferita de nutrienti fata de pisica adulta si mai putin activa. Este important sa invatati sa administrati cantitatea corecta de mancare pisicii pentru ca aceasta sa fie mereu in forma ideala.

Nutriția acestei rase nu diferă de cea a altor pisici. Dieta ar trebui să fie cât mai aproape de cea naturală, bogată în carne, cu un conținut redus de carbohidrați. Cea mai buna si la indemana solutie este hrana umeda.

Daca nu stiti cata mancare sa ii oferiti pisicii, fie intrebati medicul veterinar, fie incarcati sa ii urmariti atent nevoiele. Atunci cand ii este foame, pisica nu va ezita sa iti ofere indicii.

Albastru de rusia si copiii

Pisica Albastru de Rusia poate fi potrivita pentru a locui cu un copil sau chiar cu alte animale de companie. Desi este o pisica inteligenta, jucausa si cu un grad mediu de energie, aceasta pisica nu este foarte vocala, asa ca ar putea fi chiar potrivita sa stea langa un copil.

Pisica Albastru de Rusia

Cunoscuta ca o pisica afectuoasa, careia ii place prezenta umana, nu ar trebui sa fie foarte greu sa o obisnuiti cu un copil, insa, asa cum stiti, nici o pisica nu seamana cu alta, acestea avand personalitate diferita, de la casa la casa.

Este de responsabilitatea dvs sa aveti grija ca pisica si copilul sa se intelegea si sa nu apara evenimente neplacute.

Cat costa o pisica Albastru de Rusia? Pot adopta?

Un pui de rasa de Albastru de Rusia costa peste 300 de euro, dar pe site-urile de anunturi gasiti mai multe anunturi cu preturi diferite.

Totusi, noi nu recomandam sa cumparati nicidata pisici, de aceea cea mai simpla si mai umana optiune ramane adoptia. Pisicile care sunt cumpărate în scopul înmulțirii, pot costa până la 5.000 RON, iar prețurile sunt stabilite individual.

Atunci când cumpărați o pisică Albastru de Rusia, ca și în cazul oricărei alte pisici de rasă, trebuie să alegeți o crescătorie verificată, asociată la o organizație internațională felinologică.

Exista pe facebook o pagina destinata adoptiei de pisici din rasa Albastru de Rusia. Desi nu se posteaza strict anunturi cu pisici de rasa, ci si cu pisici metis sau apropiate de rasa Albastru de Rusia, cu siguranta in aceasta comunitate puteti gasi un pisoi pentru o viata.

Curiozități despre pisica Albastru de Rusia:

  • Țarul Nicolae I avea o pisică Albastru de Rusia, căreia îi încredința cele mai mari secrete de stat. În anul 1901 i-a oferit reginei Victoria și fiului ei, Edward al VII-lea, o pereche de pisici din această rasă. Prințul și-a asumat chiar patronajul onorific asupra asociației crescătorilor de pisici Albastru de Rusia cu păr scurt
  • În anul 1850, admirația pentru pisicile rusești a atins un nivel atât de înalt încât la curtea țarului se putea bea vodcă cu denumirea „Pisica Albastru de Rusia”
  • Și Papa Ioan Paul al II-lea a avut două pisici Albastru de Rusia în apartamentele papale din Vatican
  • Există o înscriere din vremurile vechi despre pisicile din această rasă: „Pentru a ascunde mai ușor ochii smarald vizibili vânătorilor ruși vigilenți, Dumnezeu i-a dat acestei pisici gene așa de lungi, sprâncene abundente și blană strălucitoare, încât să le fie mai ușor să scape de sulițe în zăpada argintie a Siberiei”
  • Există versiuni de culori ale pisicilor Albastru de Rusia, cum ar fi albă și neagră. Cu toate acestea, nu au fost recunoscute de majoritatea asociațiilor felinologice
  • Pisica Albastru de Rusia cu păr lung este rasa denumită Nebelung

Curiozitati de pe fera.ro