Thursday, May 16Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Cum va arata Pamantul peste 100 de milioane de ani!

Planeta Pamant nu a aratat dintotdeauna ca in prezent iar continentele pe care le cunoastem azi nu existau acum sute de milioane de ani. Acestea s-au format in decursul a sute de milioane de ani prin miscarea placilor tectonice ale Terrei care s-au tot miscat si izbit unele de altele formand in decurs de 600 de milioane de ani continentele pe care le stim in prezent iar ciocnirea placilor a dus si la formarea lanturilor muntoase pe care le cunoastem astazi.

Iata cum arata Terra acum 120 de milioane de ani in Cretacic, parte a erei Mezozoice cand dinozaurii inca existau.

Terra in Cretacic acum 120 de milioane de ani
Terra in Cretacic acum 120 de milioane de ani

Ron Blakey, un cunoscut profesor de Geologie de la Universitatea din Arizona a reusit sa creeze o imagine a planetei Terra, asa cum va arata ea peste 100 de milioane de ani, dupa cunostiintele sale. Deasemenea, in cipul profesorului apar si harti care arata planeta in diferite stadii de evolutie de-a lungul sutelor de milioane de ani oferind astfel o perspectiva noua celor interesati de istoria planetei.

Imaginea de mai jos ne arata cum va evolua planeta si cum va arata Terra peste 100 de milioane de ani datorita miscarilor placilor tectonice.
Terra peste 100 de milioane de ani

Leave a Reply