Wednesday, October 4Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Mica insula virgina din Bucuresti – Insula Ratelor a devenit un mic ecosistem!

insula ratelor din ior mai este cunoscuta si ca insula serpilor
insula ratelor din ior mai este cunoscuta si ca insula serpilor

Insula Ratelor, cunoscuta si ca “Insula Serpilor” a devenit un mic ecosistem in parcul IOR din capitala!

Parcul IOR , actual Alexandru Ioan Cuza din sectorul 3 al Bucurestiului are in componenta mai multe insule printre care “Insula Florilor”, o bucata de pamant izolata de aleile parcului, fiind declarata de catre autoritatile romane o zona protejata, inacesibila oamenilor, nebetonata si fara nici o interventie a omului insula fiind greu accesibila vegetatia crescand haotic.
Insula a devenit un mic ecosistem in cadrul parcului aceasta fiind in permanenta populata de zeci de specii de animale printre care: rate salbatice, lebede, broaste testoase, specii mici de serpi de apa, pescarusi si alte pasari dar si multe specii de insecte.

harta insula ratelor parc ior

Pe Insula Ratelor s-ar putea ajunge pe apa insa accesul este interzis si chiar si asa este dificil sa intri pentru malul este dominat de vegetatie crescuta salbatic . Singurul mod in care doritorii ar putea privi insula indeaproape este de a inchiria o barcuta sau o hidrobicicleta de la debarcaderul din IOR 1.

Exista totusi si un alt mod de interactiune cu animalele de pe insula, multi dintre bucurestenii care se plimba zilnic prin parc preferand sa hraneasca pasarile care ofera astfel un spectacol natural deosebit.
Insula este foarte aproape de aleea principala care inconjoara lacul creand astfel un canal ingust care este incadrat de plase astfel facand imposibila parcurgerea acestei portiuni de lac cu oricare tip de ambarcatiune.

Insula ratelor ecosistemul din insula serpilor
Insula ratelor ecosistemul din insula serpilor


Totusi daca alegeti sa inchiriati o hidrobicicleta puteti ajunge foarte aproape de insula pe partea cealalta de canal unde veti avea parte de o experienta inedita mai ales pentru un oras aglomerat si mereu in schimbare precum Bucuresti.

Denumirea parcului a fost data de pe timpul comunismului si este o prescurtare de la Intreprinderea Optica Romana, institutie aflata in vecinatate.

Leave a Reply