Saturday, June 15Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Tyulenovo Cliffs – Litoralul bulgaresc

Tyulenovo Cliffs – Locul din Bulgaria vizitat de mii de romani in sezonul estival.

La 20 de minute de mers cu masina din Vama Veche, in nordul litoralului bulgaresc, in Tyulenovo, se afla un peisaj de vis, sapat in stanca de Marea Neagra. Tyulenovo Cliffs reprezinta un important obiectiv turistic al Bulgariei, si este vizitat in sezonul estival de mii de romani.

Odata ajunsi aici, veti putea admira un peisaj pe care in Romania nu il veti gasi, si care va duce mai mult cu gandul la Grecia.

Desi este un mic sat pescaresc, locul atrage ca un magnet turistii dornici sa descopere si alte locuri frumoase, aproape de granita cu Romania.

Localizare si acces Tyulenovo Ciffs

Stancile de la Tyulenovo se afla la 35 de minute de Vama Veche, in nordul litorarului bulgaresc. Drumul de acces este decent, fiind carpit acolo unde se creasera gropi. Veti intalni foarte multi romani in parcare cat si pe traseul deasupra marii. La parcarea de la micul golf exista si un bancomat, de unde puteti scoate leva, in caz ca ati ajuns aici fara moneda bulgareasca si aveti nevoie.

La parcare exista si cativa vanzatori de suveniruri, daca doriti o mica amintire de la Tyulenovo.

Exista o parcare gratuita, suficient de incapatoare, chiar la Golful Pescaresc Tyulenovo, unde se afla si Hotelul cu acelasi nume. Tot aici se poate face si plaja sau baie in mare, insa trebuie sa fiti atenti la pietrele din apa. La hotel exista si un restaurant unde se poate servi masa.

Va recomandam prudenta cand vizitati Stancile Tyulenovo, intrucat exista pericol de cadere in gol. Nu va apropiati prea tare de marginea falezei stancoase si bucurati-va in siguranta de frumusetea peisajelor.

Inaintati spre sud, pana ajungeti la Arcul Tyulenovo, si, daca doriti sa coborati la pestera, aveti grija cum pasiti, mai ales daca stancile sunt ude.

Locul este preferat de catre amatorii de sporturi extreme, fiind un loc cunoscut pentru sarituri sau scubadiving.

Daca ati ajuns la Tyulenovo Cliffs, ar fi pacat sa plecati fara sa vizitati si alte locuri din apropiere, precum micul sat pescaresc Krapets, mica statiune Kavarna, Cetatea de la Capul Kaliakra, sau orasul Balcic, unde puteti vizita frumosul Castel al Reginei Maria.

Galerie Foto
Arcul Tyulenovo