Thursday, July 18Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Muzeul “Foisorul Bellu” din Urlati.

Muzeul “Foisorul Bellu” se afla la intrarea principala pe domeniul Bellu din orasul Urlati, si alaturi de Conacul Bellu, reprezinta cele mai importante obiective turistice din orasul Urlati.

Muzeul Foisorul Bellu din Urlati se afla in foisorul de tip cula, construit dupa modelul turlei-clopotnita de la Manastirea Varbila.
Foisorul face parte din complexul arhitectural Bellu, ce dateaza din secolul XIX. A fost reconstruit pe trei nivele, si are alipite doua casute inconjurate de o prispa.
Intreg domeniul Bellu din Urlati a fost donat Academiei Romane in 1926, intrand in patrimoniul muzeal in 1953.

Parte a sectiei Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, muzeul prezinta prin expozitia permanenta, fotografii, piese de mobilier, costume nationale, icoane pe sticla si obiecte de arta de au apartinut lui Alexandru Bellu, unul dintre primii fotografi ai Romaniei. Colectia prezentata are ca tematica “taranca romanca”.

De la ultimul etaj poate fi admirata o frumoasa panorama asupra dealurilor din imprejurimi.

Muzeul este situat pe Strada Orzoaia de Sus nr.2, in Urlati, la intrarea pe Domeniul Bellu, si este deschis de miercuri pana duminica intre orele 9 si 17, luni si marti fiind inchis.
Ultima intrare se face la ora 16:30 iar pretul unui bilet, era 10 lei, ultima oara cand am vizitat noi.

Localizare si acces “Muzeul Foisorul Bellu”

Pentru a ajunge la Muzeul Foisorul Bellu, din centrul Ploiestiului veti merge 25 de km, pe care ii veti parcurge in aproximativ 35 de minute, urmand drumul DN1B, pana in localitatea Albesti Paleologu, unde veti vira stanga, pe drumul DJ102C.

Foto: Google Maps

Galerie Foto