Wednesday, October 4Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Castelul lui Vlad Tepes din Parcul Carol – Copie a Cetatii Poenari.

Castelul lui Vlad Tepes din Parcul Carol este o surpriza de care au parte nu doar bucurestenii ci si turistii care ajung aici. Acest castel este o replica a Cetatii Poenari, ridicata de Vlad Tepes, cunoscuta de catre multi, drept adevaratul Castel al lui Dracula.

Castelul a fost inaugurat în 1906 în cadrul Expoziţiei Generale a României, organizată în Parcul Carol cu ocazia aniversării a 40 de ani de domnie a Regelui Carol si 25 de ani de la proclamarea Regatului Romaniei. Castelul se afla in Parcul Carol, pe strada Gl.Candiano Popescu 6, in sectorul 4 din Bucuresti.
Rolul Expozitiei Generale a Romaniei a fost de a arata vizitatorilor, multi dintre ei straini, modul in care Romania a inflorit in perioada 1866-1906

Construit după planurile arhitecţilor Ştefan Burcuş şi V. Ştephănescu şi reproducând, la o scară mai mică, Cetatea Poenari, Castelul Ţepeş a avut si un scop mai pragmatic. Astfel, Carol I a comandat ca în turnul fortăreţei, înalt de 23 de metri şi cu un diametru de 9 metri, să fie montat un rezervor de apă din fontă cu o capacitate de 200 m3.


Castelul este inchis fiind in administratia Mapn, totusi, este deschis de ziua Eroilor si de ziua Armatei. Aici functioneaza si Institutul pentru cultul eroilor.

Chiar si fara a vizita interiorul acestei cetati, merita sa o cautati, mai ales daca obisnuiti sa vizitati Parcul Carol, dar inca nu ati vazut acest impunator castel.

Mai mult, Parcul Carol ascunde la vedere o multime de obiective de interes, precum Mausoleul si Mormantul Ostasului Necunoscut, Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida, Arenele Romane, Fantana Cantacuzino, Institutul Astronomic al Academiei Romane, Biserica Cutitul de Argint, Fantana Zodiac, Vila Boasianu si multe hale industriale vechi, locuri despre care vom povesti in articolele viitoare.