Wednesday, February 28Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Cascada Lolaia din Muntii Retezat, la care poate ajunge oricine.

Cascada Lolaia se afla in Muntii Retezat, la altitudinea de 1050 de metri si este una dintre cele mai accesibile cascade din muntii nostri.
Pentru a ajunge la Cascada Lolaia cel mai bun punct de plecare este din Carnic. Aici veti gasi si parcare, si posibilitate de cazare sau camping cat si restaurante.

Drumul pana aproape de Carnic este asfaltat in urma cu cativa ani, astfel ca veti putea ajunge cu orice tip de masina mica.


Traseul urmeaza drumul forestier pana la cascada, fiind usor de parcurs in 20-30 de minute.
In Carnic puteti ajunge fie cu masina personala fie cu microbuzele ce pleaca din gara Ohaba de sub Piatra, daca veniti cu trenul.

Cascada se afla pe cursul raului Nucsoara, ce colecteaza ape aduse din patru vai glaciare: Stanisoara, Valea Rea, Pietrele si Galesu.

Accesul la cascada este posibil pe tot parcursul anului, asta si datorita amenajarii cu trepte si balustrade din lemn, care faciliteaza coborarea la punctul de observare.
Cascada Lolaia are o cadere de apa cu o inaltime maxima de 15 metri si este despartita in doua fire ce se unesc la cadere.

Este una dintre cele mai spectaculoase cascade aflate la indemana oricui, si unul din cele mai vizitate obiective turistice naturale din Muntii Retezat.

Zona este de o frumusete rara, fiind foarte generoasa prin varietatea de obiective turistice naturale(cascade, chei, vai si lacuri glaciare) si antropice (cetati, ruine).

Este o zona ideala pentru drumetii diversificate, cat si unul din punctele principale de plecare catre zona alpina a Muntilor Retezat.

Din Carnic se poate ajunge la Lacul Bucura, intr-un traseu de drumetie de 5-7 ore. Acest traseu trece pe la alte cascade si lacuri glaciare.

Puteti ajunge si la doua dintre cele mai inalte varfuri din Romania, Papusa si Peleaga, ambele cu peste 2500 de m. Aceste doua varfuri fac parte din cele 13 varfuri din Romania care au peste 2500m.

Totusi, aceste trasee, atat catre varfuri dar si catre Bucura, se adreseaza celor pregatiti, care pot sustine efortul necesar pentru a parcurge trasee lungi, si care stiu sa isi pregateasca drumetia pentru a fi in siguranta.

Cascada Lolaia Imagini