Wednesday, October 4Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Sunt fructele uscate la fel de nutritive ca cele proaspete?

fructele uscate nu sunt la fel de nutritive ca fructele proaspete
Fructele uscate, inclusiv stafidele, prunele uscate si smochinele sunt produse extrem de apreciate si bogate in antioxidanti. Din punct de vedere nutritional aceste fructe uscate sunt similare cu cele proaspete. Cu toate acestea exista unele diferente intre cele doua feluri de fructe.
Pentru ca fructele uscate contin mai putina apa decat cele proaspete, acestea au un volum mai mic. Potrivit New York Times, o jumatate de cana de fructe uscate este egala cu o cana intreaga de fructe proaspete.
Gradul de caldura la care se desfasoara uscarea fructelor poate distruge unii nutrienti si antioxidanti astfel ca fructele uscate au un nivel mai scazut de vitamina C fata de fructele proaspete.
Unii producatori de fructe uscate adauga indulcitori precum siropul de porumb care este bogat in fructoza sau zahar crescand aportul de calorii si indicele glicemic ale fructelor uscate.
De exemplu, 100 de grame de stagide contine 290 de calorii comparativ cu 69 de calorii in 100 de grame de struguri proaspeti.
O alta diferenta este ca in procesarea fructelor uscate este folosit si dioxidul de sulf, frecvent utilizat ca si conservant, acesta fiind foarte periculos pentru coprul uman putand pune chiar viata in pericol.

Leave a Reply