Friday, December 8Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Zi istorica pentru Republica Moldova! Astazi isi alege noul parlament!

Alegeri parlamentare in Republica Moldova 2014

Cetatenii Republicii Moldova voteaza astazi in cadrul alegerilor parlamentare acesta fiind unul dintre cele mai asteptate scrutinuri din ultimii 20 de ani intrucat viitorul parlament va avea puterea de a apropia si mai mult Republica Moldova de Uniunea Europeana sau o va trimite mai aproape spre Rusia.
Presedintele Moldovei, Nicolae Timofti sustine un parcurs pro european si a fost sustinut chiar si de catre presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis.
In Republica Moldova traiesc aproximativ 4 milioane de cetateni dintre care putin peste 2 milioane au drept de vot. Acestia isi vor alege astazi membrii parlamentului, 101 la numar, scrutinul de astazi fiind un moment istoric pentru intreaga Republica.
La aceste alegeri participa 19 partide politice si 4 candidati independenti.
Pintre partidele prezente pe liste se numara Partidul National Liberal, Miscarea Populara Antimafie, Partidul Poplar din Republica Moldova, Partidul Popular Crestin Democrat dar si Partidul Comunistilor din Republica Moldova.
Partidul Patria a fost exclus de pe liste dupa ce finantarea acestuia a fost declarata ca fiind ilegala acest lucru facand imposibila participarea pe listele electorale.

Pentru ca rezultatele alegerilor de astazi sa fie valide, este nevoie de o prezenta la vot de cel putin 34%.

Leave a Reply