Wednesday, April 24Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Am fost la locul Executiei dictatorilor Ceausescu.

Locul executiei lui Ceasusescu si a sotiei sale este in prezent un muzeu. Fosta unitate militara din Targoviste, care se afla intr-o cladire istorica, ridicata la inceputul secolului trecut, gazduieste astazi Muzeul “Metamorfozele unui loc al memoriei”.

Aici au fost amenajate camerele asa cum erau ele in decembrie 1989, cu obiecte de mobilier autentice.

Asa cum spuneam mai sus, cladirea are o istorie proprie, pe langa faptul ca este locul unde au fost executati sotii Nicolae si Elena Ceausescu.

Aici a functionat Scoala de cavalerie, inaugurata in timpul domniei Regelui Carol I. Scoala a fost inaugurata in prezenta Printului Mostenitor Ferdinand. Fiind o institutie de seama, aici au facut scoala multe personalitati militare, printre care controversatul Antonescu.

Practic, cladirea a fost martorul perioadei monarhice, a dictatuturii militare, a comunismului, pana la moartea dictatorilor Ceasusescu si perioada de astazi, cand este muzeu.

In prezent sunt amenajate mai multe incaperi, precum cea in care au dormit sotii Ceasescu, inclusiv paturi de cazarma. La geamuri incaparea are gratii, asa cum avea in acele vremuri.

In curtea unde au fost executati ceausestii, au fost marcate cu vopsea conturul trupurilor cazute dupa rafalele de gloante. Zidul a fost tencuit imediat dupa revolutie, insa, in prezent a fost decopertat partial pentru a se vedea urmele de gloante din ziua executiei.

Vizitarea Muzeului Metamorfozele uni loc al memorie costa 7 lei pentru adulti, iar studentii si pensionarii au reducere 50%.

Muzeul se afla pe Bulevardul Carol I, chiar la iesirea din Gara Targovistei, care este si ea un monument istoric.

Daca vizitati locul executiei lui Ceausescu, retineti ca Orasul Targoviste are o multime de obiective turistice. Pentru mai multe detalii vezi articlul “40 de locuri de vizitat in Targoviste“.