Wednesday, July 17Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Despre instalare sistemului de operare Windows. Sfaturi, preturi si recomandari.

Instalarea sistemului de operare este o provocare pentru multi utilizatori de laptopuri sau calculatoare iar atunci cand vine momentul reinstalarii/formatarii laptopului multi se pierd si nu stiu ce trebuie sa faca pentru ca nu au instalat personal un sistem de operare.
Exista destui utilizatori avansati si semi avansati care isi instaleaza singuri sistemul de operare si driverele astfel costurile in cazul lor sunt aproape de zero.
Daca nu va pricepeti cel mai bine este sa apelati fie la un cunoscut in care aveti incredere fie la o firma specializata in reparatia de laptopuri si calculatoare, care se ocupa si cu instalarea sistemelor de operare.

instalare windows

Ce trebuie sa faceti inainte?

Inainte de a formata laptopul trebuie sa va asigurati ca fisierele importante de pe hard disk au fost salvate pe un alt tip de suport, precum stick, sau card de memorie. Apoi in functie de tipul laptopului si configuratie veti alege un sistem de operare. Daca nu stiti ce sa alegeti, apelati la profesionisti care va vor indruma si va vor recomanda sistemul de operare potrivit configuratiei pe care o are laptopul dvs. De exemplu pentru un laptop cu un procesor single core si 1 GB memorie RAM nu recomandam instalarea sistemului de operare Windows 7 intrucat nu va performa satisfacator ci recomandam Windows XP. Windows 7 se poate instala si folosi decent pe un laptop cu un procesor dual core sau single core la o frecventa mai mare de 1.5 Ghz si minim 2 GB memorie RAM. Adaugarea altor 2 Gb de RAM imbunatateste vizibil performantele.

Cand e nevoie de instalarea sistemului de operare?

Evident pentru a folosi un device precum un laptop, calculator sau o tableta, va trebui sa instalati un sistem de operare. Apelati la cunostinte sau profesionisti si dupa achizitia laptopului veti avea un sistem de operare si un laptop operational. Dar totusi, dupa o perioada laptopul incepe sa se miste greoi din diverse motive iar la un moment dat va fi necesara o formatare a laptopului si reinstalarea sistemului de operare.
Recomandam ca atunci cand reinstalati sistemul de operare dupa 1-2 ani sa faceti si o curatare laptop completa pentru a avea garantia ca laptopul se va misca mult mai repede. Un sistem de operare proaspat instalat plus curatarea interna a laptopului si inlocuirea pastei termoconductoare vor face din laptopul dvs un laptop mai rapid si mai eficient.

Cat costa si cat dureaza instalarea?

In medie, tariful perceput pentru serviciile de instalare Windows variaza intre 50 si 100 de lei iar timpul necesar poate varia si el de la 30 de minute pana la doua ore, in functie de mai multi factori. Daca veti alege sa instalati sistemul de operare de pe un stick, procesul va fi de doua ori mai rapid, intrucat datele de pe stick sunt citite si interpretate mult mai repede decat cele de pe un cd.
Viteza de instalare mai este data si de configuratia laptopului iar pentru un laptop mai vechi si cu o configuratie modesta, timpul de instalare va fi mai mare decat ni mod normal.

Leave a Reply