Thursday, November 7Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Ce este reballing-ul si care e diferenta dintre reball si reflow?

Laptopurile sunt compacte, practice si in multe cazuri si performante insa tocmai aceste aspecte le fac fragile. Dupa o perioada indelungata de folosinta, ruland aplicatii, softuri si jocuri constant, laptopurile pot avea probleme cu cipul video, cipul northbridge sau a southbridge de pe placa de baza, ajungandu-se la dezlipirea partiala a acestora de pe placa de baza.
Rezultatul poate fi un laptop nefunctional care fie nu se mai aprinde fie se aprinde insa afiseaza dungi pe ecran sau imagini distorsionate.

In aceasta situatia este neceser un reballing care presupune dezlipirea cipului defect de pe placa de baza la temperaturi inalte, inlaturarea profilului de bile de fludor si aplicarea unui strat nou de bile si relipirea cipului pe placa de baza.
Toate aceste operatii nu pot fi facute fara aparatura tehnica specializata precum statiile BGA cu infrarosu, statii care costa cateva mii de euro.

Reballing Cip Video

Ce este reflow-ul?

Procedura numita “reflow” este o alternativa nerecomandata si ineficienta la reballing si presupun reincalzirea cipului pe loc in ideea ca acesta se va lipi din nou datorita temperaturilor mari. Aceasta operatiune este atat nesigura cat si ineficienta iar laptopul caruia i s-a facut reflow se va intoarce in service cat de curand.

De ce reballing si nu reflow?

Diferenta este evidenta, iar atunci cand aveti probleme cu cipurile de pe placa de baza, va recomandam intotdeauna sa cereti reballing si sa va asigurati ca asta ati primit. Pentru a fii siguri ca laptopul este reparat corespunzator, va recomandam sa va informati inainte de a duce laptopul la service. Intrebati daca fac reballing si daca raspunsul este afirmativ, intrebati ce aparatura folosesc pentru reballing.

Cat tine reparatia?

Laptopurile care au beneficiat de reballing pot functiona inca 2 ani insa conditiile in care este folosit pot influenta mult durata de viata dupa reballing. Recomandat este sa nu se mai ruleze jocuri consumatoare de resurse pe un laptop pe care s-a facut reballing pentru o durata de viata prelungita. In situatiile in care se face reflow, laptopul se poate defecta chiar si dupa cateva zile.

Cat costa si unde se face reballing-ul?

Nu orice service de laptopuri este echipat cu aparatura necesara pentru reballing ba chiar sunt putine service-urile din tara care pot face aceasta operatiune. Din Bucuresti mentionam Goldnet Service Laptop care stim ca au statie BGA Rework ACHI IR600 pentru ca am fost la ei cu un laptop Asus X550CC cu probleme la cipul video si am constatat ca au intr-adevar sunt profesionisti. In mod normal reballingul costa in jur de 200 de lei, atat platind si noi pentru reparatia laptopului Asus. Nu va lasati pacaliti de alte preturi mici gasite pe internet pentru ca reballingul nu poate fi mai ieftin de 150-200 de lei iar acolo unde gasiti preturi de 100 de lei sau chiar mai jos, fiti siguri ca se va face reflow si nu reballing!

Leave a Reply