Tuesday, June 25Cereri publicitate la [email protected]
Shadow

Cum mi-am defectat hardul si cum am recuperat datele!

Cum mi-am defectat hardul si cum am recuperat datele!
Recent, am avut o problema cu hard diskul de la calculator, care s-a defectat dintr-o data si mi-am pierdut toate datele importante si mai putin importante. Cum s-a intamplat asta? Pai, trebuie sa mentionez ca pc-ul meu statea non stop fara capac, astfel componentele erau expuse.

A fost o decizie care ajuta la racirea mai eficienta a componentelor dar care mi-a distrus hardul. Cum mai exact? Eu am si nu laptop, pe care il folosesc mai des iar intr-una din zile am vrut sa ridic cablul incarcatorului si am tras de el doar ca mufa care intra in laptop a lovit fix hard disk-ul montat in pc dupa care, aproape instant, hardul a inceput sa scoata sunete foarte ciudate si foarte tare ca si volum. Mi-am dat seama pe loc ca este posibil sa imi fi defectat fara sa fi vrut, hardul, lucru care s-a si intamplat.

recuperat datele

Faceti-va back-up din timp!

Am incercat sa aprind calculatorul, s-a aprins, dar mergea ca un calculator din 1995. Am realizat ca e pe duca si am zis sa incerc sa fac eu un back-up cat inca mai era calculatorul aprins insa din cauza ca se misca foarte greu nu am reusit sa salvez nimic. Am dat un restart dupa care nu s-a mai aprins deloc.
Ce bine ar fi fost daca aveam eu back-up facut cu mult timp inainte si astfel as fi pierdut doar cele mai recente fisiere si as fi pastrat 550 de lei! Asa ca tineti minte! Faceti-va back-up la fisierele importante din laptop sau calculator pentru ca nu se stie cand se poate intampla ceva similar.

Cum mi-am recuperat datele?

Mai intai am incercat sa conectez hard diskul la un alt calculator sa vad daca il recunoaste, lucru care nu s-a intamplat. Apoi am contactat un service de laptopuri care se ocupa si de recuperare date si contra sumei de 550 de lei, mi-am recuperat 98% din datele stocate pe hardul defect. O suma frumusica, insa recuperarea datelor de pe hard a meritat.

Cum au procedat la service?

Tehnicienii de service, mi-au diagnosticat hardul si au constatat ca este vorba de un defect hardware ce a necesitat schimbarea placii de baza a hard diskului. Mai intai s-a cumparat un hard disk identic pentru ca placa de baza sa poata fi montata pe hardul meu defect dupa care s-au calibrat capul de citire cu platanele in aceeasi pozitie in care au fost initial, apoi s-a folosit un soft care a facut o alta calibrare dupa care a inceput recuperearea propriu zis.
In situatia in care capul de citire ar fi zgariat platanul, recuperarea datelor nu s-ar mai fi putut face integral.
De mentionat ca hard diskul meu defect, nu mai poate fi folosit cu siguranta dupa inlocuirea placii de baza pentru ca risc sa ma trezesc intr-o zi ca s-a defectat din nou si sa am aceeasi problema care ma poate costa alti 550 de lei. Important este ca am reusit sa imi recuperez datele!

Leave a Reply