A nins in desertul Sahara, dupa 37 de ani! Imagini incredibile cu dunele de nisip inzapezite.

A nins in desertul Sahara, dupa 37 de ani! Imagini incredibile cu dunele de nisip inzapezite.
Pe 19 decembrie, locuitorii micutului oras Ain Sefra din Algeria, au fost surprinsi de un fenomen rar intalnit in desert. Pentru cateva ore a nins in desertul Sahara iar zapada a rezistat aproape o zi intreaga. Incredibilul eveniment a fost surprins in imagini de catre fotograful Karim Bouchetata iar pozele au facut inconjurul lumii.

Locuitorii oraselului Ain Sefra isi mai amintesc de o singura ninsoare ce a cazut pe 18 februarie 1979, aceasta fiind singura amintire cu zapada pe care o au din Sahara insa atunci ninsoarea a durat aproximativ 30 de minute.
Orasul Ain Sefra este situat la 1000 de metri altitudine fiind inconjurat de Muntii Atlas iar regiunea mai este cunoscuta si sub numele “Poarta catre desert”.

Desertul Sahara a cunoscut multiple schimbari de clima si umiditate in ultimele sute de mii de ani si cu toate ca in prezent este foarte arid, se presupune ca peste aproximativ 15000 de ani, va fi verde din nou si va sustine viata asa cum o fac in prezent zonele temperate.

Imagini incredibile cu dunele de nisip inzapezite

a nins in desertul sahara

A nins in Desertul Sahara. Foto: Karim Bouchetata

Ninsoare in Desertul Sahara

Ninsoare in Desertul Sahara. Foto: Karim Bouchetata

zapada in desertul sahara

Februarie 1979, ultima oara cand a nins in Ain Sefra (Algeria, Sahara). Foto: Karim Bouchetata

It's only fair to share...Share on Facebook2Share on Google+0Pin on Pinterest0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on LinkedIn0Share on VKShare on StumbleUpon0Email this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *